MediaWatch

Venstre vil fritage netmedier for moms

Momsfritagelsen, som i dag fritager avishusene for momssatsen på 25 pct. for deres trykte medier, skal også gælde for netmedier, mener Venstre.

PR/Venstre
Foto: PR/Venstre

Venstre erklærer sig parat til at udvide momsfritagelsen, som fritager avishusene for momssatsen på 25 pct. for deres trykte medier, til netmedier. Det skriver partiets medieordfører Britt Bager i et indlæg i Altinget.

"Momsfritagelsen har fungeret som en indirekte mediestøtte til de trykte aviser, men i takt med faldende oplagstal er momsfritagelsen de seneste år udhulet. Den digitale tidsalder er for længst løbet fra den ordning. Derfor foreslår vi, at momsfritagelsen udvides til at gælde de elektroniske og digitale medier, så den danske momsfritagelse bliver tidssvarende," skriver Britt Bager.

I Danmark og i EU har digital nulmoms gennem flere år været til debat. I sommeren 2016 nåede EU's udenrigsministre mod forventning ikke frem til en aftale om at ændre EU's momsdirektiv for at gøre det muligt for de enkelte EU-lande, heriblandt Danmark, at sænke momssatsen på elektroniske medier til 0 pct. for at ligestille de digitale og trykte medier.

Ændringen blev støttet af finansminister Kristian Jensen (V), som dog dengang ikke ville lægge sig fast på, om den danske regering vil foreslå en momssænkning på de digitale udgivelser, hvis muligheden skulle åbne sig.

Venstre præsenterede i slutningen af sidste år sit udspil til de kommende medieforhandlinger. Partiet foreslår bl.a. at 400 mio. kr. skæres af DR's budget på 3,7 mia. kr. samt godt en fjerdedel, svarende til 100 mio. kr., af dagbladenes mediestøtte. Pengenes skal samles i en ny stor public service pulje på omkring 500 mio. kr. mod de nuværende 35 mio. kr.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere