MediaWatch

Trecifret millionunderskud i PostNord

PostNord har reduceret underskuddet betydeligt, men kæmper fortsat med at få driften gjort rentabel.

Foto: PR

2017 var endnu et vanskeligt år for PostNord, der får færre og færre breve at dele ud. Det dansk-svenske postselskab kom i 2017 endnu engang ud med et underskud, som dog er reduceret betydeligt i forhold til 2016.

Årsresultatet endte på minus 337 mio. svenske kr., svarende til 252 mio. danske kr.

Selv om de mange flere pakker, der skal bringes ud til e-handlende danskere og svenskere luner i regnskabet, så kunne det altså ikke opveje nedgangen i brevmængderne. I Danmark blev der i 2017 sendt 18 pct. færre breve, mens faldet i Sverige var mere beskedent med 7 pct.

Isoleret set var fjerde kvartal dog et lyspunkt, ikke mindst takket være black friday og julehandlen. De resulterede i et overskud på 207 mio svenske kr. takket være de mange pakker, der blev bragt ud.

PostNord var i store økonomiske problemer i 2017 og måtte have en håndsrækning fra den danske og svenske stat i form af ny kapital og reducerede krav til postbefordringen.

I Danmark venter man dog stadig på EU-godkendelse af den del af løsningen, der vedrører PostDanmark. Først når den er på plads, kan man begynde med at reducere antallet af medarbejdere, skriver den svenske koncernchef Håkan Ericsson i en pressemeddelelse.

Post Danmark indvier i andet kvartal i år en helt ny pakke- og godsterminal i Køge på 25.000 kvadratmeter. Det bliver den største terminal i Danmark.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs