MediaWatch

Venstre og Konservative vil sælge hele TV 2

I sidste uge sagde Venstres medieordfører, at regeringen har foreslået en model, hvor kun 49 pct. af aktierne i TV 2 sælges. Men ifølge ordføreren går partiet fortsat efter at sælge hele TV 2. Det samme gør Konservative.

Foto: Scabpix Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Regeringspartierne Venstre og Konservative ønsker at sælge hele TV 2 – og ikke bare 49 pct., som Venstres medieordfører, Britt Bager, ellers i sidste uge fortalte er regeringens ambition. Det skriver Politiken.

"Det er korrekt, at vi ikke har en regeringsbeslutning om kun at sælge 49 pct. Det er stadig Venstres ønske at sælge 100 pct., så det går vi efter. Men det kan ske, at kommissionen (EU-Kommissionen, red.) siger, at det kan vi ikke, og så må vi justere," siger Britt Bager til Politiken.

Samme melding lyder fra Konservatives medieordfører Naser Khader, som siger, at det vigtige for partiet er, "at man sælger 100 pct."

Kulturminister Mette Bock (LA) har ikke kommenteret ambitionerne for et salg, mens Liberal Alliances medieordfører, Leif Mikkelsen, siger til Politiken, at partiets holdning til spørgsmålet er den samme som regeringens – og den bliver først meldt ud med regeringens udspil til et medieforlig, som ventes at blive præsenteret i februar.

Venstres medieordførers forbehold over for EU-Kommissionens velsignelse til et TV 2-salg handler om de retssager, der hænger over selskabet. I november tabte TV 2 tre sammenhængende sager om statsstøtte, og nederlaget trækker tråde til en dansk retssag om tilbagebetaling af såkaldte ulovlighedsrenter i milliardklassen.

Regeringen ønsker at isolere retssagerne, så en eventuel køber af TV 2 ikke hænger på en regning som følge af retssagerne. Det er den løsning, som EU-Kommissionen skal tage stilling til og godkende.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs