MediaWatch

Partier kritiserer Sass Larsen for at afvise interviews

S-gruppeformand Henrik Sass Larsen har besluttet, at han kun vil stille op til interviews én gang i kvartalet.

Foto: NIELS HOUGAARD

Mens de fleste politiske gruppeformænd jævnligt stiller op til interviews, giver Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, kun få interviews til pressen.

Sass Larsen har besluttet, at han ikke vil stille op til interviews mere end én gang i kvartalet, da han oplever, at det er svært at komme ud med sine budskaber i etablerede medier. I hans optik giver de ikke plads til nuancer.

Men den tilgang er noget pjat og direkte uforenelig med det ansvar, som Sass Larsen har som gruppeformand, lyder kritikken fra flere partier ifølge Politiken.

"Vi skal ikke stille op til hvad som helst eller være til rådighed på alle tider af døgnet, men vi har en klar forpligtelse til at forklare os over for offentligheden og stå på mål for det, vi beslutter," siger SF’s gruppeformand, Jacob Mark, til avisen.

Samme toner lyder fra DF's gruppeformand, Peter Skaarup.

"Jeg mener grundlæggende, at når medierne kontakter én, stiller man op, medmindre man er i møde eller har andet privat," siger gruppeformanden.

Mette Abildgaard, Konservatives gruppeformand, lægger vægt på det ansvar, Henrik Sass Larsen er blevet tildelt i sit parti.

"Jeg mener ikke, at det er foreneligt med rollen som gruppeformand, hvis man i længere perioder boykotter den fri presse og ikke ønsker at udtale sig. I sidste ende er det også et demokratisk problem," siger den konservative politiker.

Gruppeformændene i SF, K, LA og DF er alle enige i, at det er svært at komme igennem med sine budskaber i medierne.

Tidligere DR-værts interview med S-profil møder kritik

Pressen giver i for mange tilfælde ikke plads til nødvendige nuancer. Men det retfærdiggør ikke en boykot af medierne, lyder det.

"At lukke om sig og sit parti, det kan et demokrati jo ikke leve af," siger Liberal Alliances gruppeformand, Leif Mikkelsen.

Til Politiken erklærer Henrik Sass Larsen sig uenig i kritikken.

"Man skal passe på med, hvordan man moraliserer over andre politikere. Det er mit gode råd til dem," siger gruppeformanden.

"Man har ikke ytringspligt nogen steder," understreger han.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere