MediaWatch

Berygtede russiske hackere har angrebet 50 journalister fra The New York Times

Den russiske hackergruppe, Fancy Bear, der menes at have opereret under kontrol af den russiske regering, har hacket mindst 200 journalisters mailkonti. Det skriver Politiken. 

Modelfoto. | Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Mindst 200 journalister fra især USA og Rusland har siden midten af 2014 været udsat for gentagne angreb fra russiske hackere. Det viser en undersøgelse som det amerikanske nyhedsbureau AP har fortaget via data fra t-sikkerhedsfirmaet Secureworks. Det skriver Politiken.

Det er en russisk hackergruppe med navnet Fancy Bear, der har hacket journalisterne på samme måde som de har angrebet amerikanske politikere og efterretningsofficerer. Gruppen mistænkes desuden for at have opereret under direkte kontrol af den russiske regering, da den intervenerede under præsidentvalget, der bragte Donald Trump til magten. Fancy Bear hackede blandt andet Hillary Clintons kampagnechef , John Podesta samt 130 andre demokraters mailkonti.

I alt er omkring 200 journalister blevet hacket. Heraf er 50 journalister fra The New York Times og 50 korrespondenter eller fremtrædende journalister i Moskva. Resten arbejder for fremtrædende medier i Ukraine, Moldova, de baltiske lande eller Washington.

Politiken nævner i sin artikel flere konkrete eksempler på journalister, der er blevet hacket. En af dem er New York Times-journalisten Adrian Chen, der 2. juni 2015 skrev en artikel om den russiske 'troll-fabrik' Internet Research Agency, der i oktober 2016 blev afsløret i at have spredt masser af indlæg fra opdigtede personer, der via sociale medier agiterede i den amerikanske valgkamp til fordel for Donald Trump. Otte dage efter artiklen var publiceret i juni 2015 forsøgte Fancy Bear at bryde ind i Adrian Chens mailkonto.

FBI undersøger hacking mod amerikanske medier 

Angreb lagde Dagens.dk ned i mere end 10 timer

Britiske agenter opsnappede pressens e-mail 

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs