MediaWatch

Såret dansk par i Gabon arbejdede på fotoprojekt fulgt af TV 2

De to danskere, der er blevet såret i et knivangreb i Gabon, arbejdede på fotoprojekt om truede dyr.

Et dansk par, der lørdag blev angrebet i det afrikanske land Gabon, arbejdede på et fotoprojekt om truede dyr. Det oplyser TV2, der fulgte danskernes projekt.

"De to danskere, der blev overfaldet og såret i Gabon, var i gang med et fotoprojekt om truede dyrearter, som TV2 fulgte, og hvor optagelserne netop var færdiggjort dagen før angrebet. Vi er meget berørt af overfaldet og sender vores dybeste medfølelse til de overfaldne og deres pårørende. Produktionsselskabet, der stod for optagelserne i Gabon, har fra første øjeblik hjulpet med alt, hvad de har kunnet, og vi er klar til at træde til med bistand, hvis der er behov for det. Lige nu kan vi ikke kommentere nærmere, men har siden overfaldet fulgt udviklingen tæt, og gør det fortsat," siger TV2's kanalchef, Lotte Lindegaard, i en meddelelse.

De to danskere, der er midt i 40'erne, befandt sig i Gabons hovedstad Libreville, da en mand angreb dem med en kniv. Det oplyste Gabons forsvarsminister, Etienne Massard, lørdag i en tale på tv.

Her fortalte han også, at angrebet blev udført af en 53-årig nigersk mand, der råbte "allahu akbar" (Gud er størst, red.) under angrebet. Han blev efterfølgende anholdt af politiet, der betragter det som en isoleret hændelse.

Udenrigsministeriet i Danmark har kun kunnet bekræfte, at parret er skadede.

Manden i parret skal være alvorligt såret og hans tilstand kritisk.

Parret har ifølge Jens Henneberg, der er viceadm. direktør hos Bonnier Publications, også forbindelse til National Geographic.

De er freelancefotografer og skal være rejst til Gabon for at fotografere flodheste og gorillaer.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere