MediaWatch

Såret dansk par i Gabon arbejdede på fotoprojekt fulgt af TV 2

De to danskere, der er blevet såret i et knivangreb i Gabon, arbejdede på fotoprojekt om truede dyr.

Foto: PR/TV 2/Henrik Ohsten

Et dansk par, der lørdag blev angrebet i det afrikanske land Gabon, arbejdede på et fotoprojekt om truede dyr. Det oplyser TV2, der fulgte danskernes projekt.

"De to danskere, der blev overfaldet og såret i Gabon, var i gang med et fotoprojekt om truede dyrearter, som TV2 fulgte, og hvor optagelserne netop var færdiggjort dagen før angrebet. Vi er meget berørt af overfaldet og sender vores dybeste medfølelse til de overfaldne og deres pårørende. Produktionsselskabet, der stod for optagelserne i Gabon, har fra første øjeblik hjulpet med alt, hvad de har kunnet, og vi er klar til at træde til med bistand, hvis der er behov for det. Lige nu kan vi ikke kommentere nærmere, men har siden overfaldet fulgt udviklingen tæt, og gør det fortsat," siger TV2's kanalchef, Lotte Lindegaard, i en meddelelse.

De to danskere, der er midt i 40'erne, befandt sig i Gabons hovedstad Libreville, da en mand angreb dem med en kniv. Det oplyste Gabons forsvarsminister, Etienne Massard, lørdag i en tale på tv.

Her fortalte han også, at angrebet blev udført af en 53-årig nigersk mand, der råbte "allahu akbar" (Gud er størst, red.) under angrebet. Han blev efterfølgende anholdt af politiet, der betragter det som en isoleret hændelse.

Udenrigsministeriet i Danmark har kun kunnet bekræfte, at parret er skadede. 

Manden i parret skal være alvorligt såret og hans tilstand kritisk. 

Parret har ifølge Jens Henneberg, der er viceadm. direktør hos Bonnier Publications, også forbindelse til National Geographic. 

De er freelancefotografer og skal være rejst til Gabon for at fotografere flodheste og gorillaer.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs