MediaWatch

Jimmy Maymann bliver formand for ny onlineplatform

Danske Jimmy Maymann, der tidligere har stået i spidsen for Huffington Post og siddet med i toppen af mediegiganten AOL, skal fremover være formand for en ny onlineplatform i tæt samarbejde med FN.

(rettet 23.10.2017 kl. 12:25. Det fremgik tidligere af artiklen, at Jimmy Maymann har fået et nyt job. Det er ikke korrekt, da han skal være formand for UN Live Online og ikke får driftsmæssigt ansvar. Vi beklager fejlen.)

Danske Jimmy Maymann forlod i starten af året en højtstående stilling hos det store amerikanske medieselskab AOL. Men nu har han fundet et nyt virke.

Det skriver Finans.

Han skal således fremover være formand for onlineplatformen UN Live Online. Den er en del af et bredere initiativ kaldet UN Live, der har et erklæret mål om at forbinde mennesker overalt med FN's værdier i almindelighed og organisationens 17 verdensmål i særdeleshed.

Initiativet involverer ifølge Finans flere hundrede eksperter og brugere over hele verden, og det består af tre platforme:

UN Live Building, et oplevelsescenter, der også vil agere hovedsæde og skal ligge et endnu ikke fastlagt sted i København, UN Live Network, der skal samarbejde med en række lokale partnere og arrangere pop-up-events, og internetuniverset UN Live Online, der skal være frit tilgængelig og formidle fakta om alt fra klimaforandringer til flygtningestrømme.

”Med UN Live Online forsøger vi at skabe en platform, hvor viden og videnskab præsenteres mere indbydende end i dag. For almindelige mennesker har nok lidt svært ved at læse en 350 siders rapport om eksempelvis klimaforandringerne. Så det handler om at give især den unge generation et sted at gå hen. Et alternativ til de sociale medier. For i øjeblikket abonnerer mange mennesker på historier, der passer til deres egen holdning uden nødvendigvis at være i overensstemmelse med sandheden. De mangler i virkeligheden en nemmere adgang til objektiv og kritisk videnskab,” forklarer Jimmy Maymann ifølge Finans.

Han flyttede i 2016 tilbage til Danmark med sin familie efter en årrække i udlandet, hvor han blandt andet var chefredaktør for Huffington Post, og senest executive vice president i AOL.

Headhunter peger på tre mulige Krab-afløsere 

Dansk institut skal hjælpe med at styrke mediernes troværdighed 

Dansk Huffpost-chef skifter job 

Maymann skal indfri mål om halv milliard brugere 

Danske medier frygter ikke Huffington Post 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs