MediaWatch

Europa-korrespondent rykker fra Politiken til Altinget

Altinget opgraderer med en ekstra korrespondent og Europa-analytiker i Bruxelles, der er hentet fra Politiken, og som samtidig skal være vært på ny podcast.

Politiken mister sin erfarne Europa-korrespondent, når Thomas Lauritzen rykker fra dagbladet til Altingets kontor i Bruxelles. Her skal han være korrespondent, Europa-analytiker og vært for en ny podcast på Altinget, skriver nichemediet i en pressemeddelelse.

Altingets redaktion i Bruxelles består i forvejen af EU-redaktør Rikke Albrechtsen og en journalistpraktikant. Med Thomas Lauritzen om bord vil Altinget sætte mere fokus på EU og særligt de igangværende Brexit-forhandlinger.

"Brexit får enorm betydning for både EU og Danmark, og som nichemedie vil vi gerne tilbyde landets bedste dækning af processen og dens konsekvenser. Vi vil også gerne styrke dækningen af EU-parlamentet for at bringe europæisk politik tættere på danskerne," siger Jakob Nielsen, ansv. chefredaktør for Altinget, i meddelelsen.

Europa-dækningen skal samtidig udvides med en ny podcast om EU, der rulles ud senere på året, med Thomas Lauritzen.

Thomas Lauritzen har tidligere dækket Europa for Aktuelt, Danmarks Radio og altså senest Politiken, hvor han har været i 14 år. Han er medforfatter til bogen "I spidsen for Europa" fra 2003 om det danske EU-formandskab i 2002 og østudvidelsen.

Forsiden lige nu

Tv-status: Discovery og MTG vandt seerandele i 2017

Mediebureau kårer Discovery som "den store vinder i 2017", mens også MTG havde fremgang blandt de 19-50 årige. Omvendt gik TV 2 tilbage i målgruppen, men er stadig størst blandt alle danskere. Få et overblik over styrkeforholdet mellem kanalfamilierne i 2017 her.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere