MediaWatch

Blogger trues på livet fra facebookgruppen Offensimentum

Blogger modtager dødstrusler fra facebookgruppe. Journalistforbundet har aldrig oplevet noget lignende.

Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund.

Karina Muriel Mimoun, der er journalist og blogger, bliver truet på livet af medlemmer bag den nu lukkede facebookgruppe Offensimentum.

Det er ifølge formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, første gang, at han oplever en sag af denne karakter.

"Hun modtager trusler på liv og velfærd fremsat både på medieplatforme og direkte til hende. Jeg har ikke oplevet sager på det her niveau før. Det er den alvorligste sag, jeg kender til fra min tid i forbundet," siger han.

Ifølge formanden leveres der ting til Karina Muriel Mimouns adresse, og hun har modtaget flere dødstrusler.

"Der er ingen tvivl om, at når man laver kritisk journalistik på en facebookgruppe med omkring 100.000 medlemmer, så rammer man ind i kernen af noget, der kan give meget modstand," siger han.

Det massive pres mod bloggeren har fået fagforbundet til at støtte hende i sagen og understrege, at folk også skal behandle hinanden ordentligt på sociale medier.

Sagen begyndte, da Karina Muriel Mimoun på bloggen Sweet Chili afslørede, at en af personerne bag facebookgruppen solgte snus.

Det førte til en koordineret chikane mod hende, der fik Facebook til at lukke gruppen ned mandag aften.

Dansk Journalistforbund ser gruppens lukning som en sejr, også selv om der tirsdag er kommet flere nye offensimentum-grupper frem på Facebook.

"Mange af medlemmerne synes vel, at journalisten har trådt over deres grænser. Derfor synes de, at de har en ret til at svine hende til, og det gør det omfangsrigt," siger formanden.

Lars Werge "går bestemt ud fra" at Karina Muriel Mimoun kan komme tilbage til en normal hverdag igen.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Debat: Facebook-melding kalder på mediesamarbejde

Facebook har besluttet at skrue ned for mediernes indhold i brugernes nyhedsfeed. Men i stedet for at gå i panik bør medierne åbne øjnene for trafiksamarbejder, skriver dansk landechef i medieteknologiselskab.

Egmont Publishing overtager webshop

Den svenske webshop Outnorth skifter ejer. Egmont Publishing øger ejerandelen til over 90 pct. for et trecifret millionbeløb som led i vækststrategi.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere