MediaWatch

Fire ud af ti lytter til Zetlands historier

En høj andel af Zetlands brugere lytter til mediets historier frem for at læse dem. Det får netmediet til at overveje, hvordan historierne tænkes i fremtiden.

Foto: PR/Zetland

For to måneder siden indførte Zetland, at læserne kan lytte til historierne frem for at læse den. Den mulighed har mange læsere allerede taget til sig. 40 pct. af Zetlands historier bliver således i dag lyttet i stedet for læst, skriver Medietrends.

"Det har selvfølgelig fået os til så småt at gruble over, om det skal have nogen konsekvenser for, hvordan vi tænker vores historier – og i så fald hvilke. Hvis I har nogle bud på dét, så byd endelig ind med forslag og idéer," skriver Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard i en nyhedsmail til Zetlands medlemmer ifølge Medietrends.

Den høje andel af brugere, som vælger at lytte til historierne, får dog ingen betydning for Zetlands visuelle udtryk. Zetland har fortsat tænkt sig at prioritere fotografiet og illustrationerne højt, skriver Lea Korsgaard.

Det er Zetlands journalister, som selv indtaler historierne. Også Weekendavisen tilbyder sine læsere at lytte til historierne frem for at læse dem.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere