MediaWatch

Svensk Youtube-stjerne i nyt stormvejr

En racistisk kommentar fra Pewdiepie under en livesending har skabt vrede og har fået spilselskab til at kræve, at Youtube fjerner videoer fra Pewdiepie, hvori selskabets spil indgår.

/ritzau/AP
Felix Kjellberg. Foto: /ritzau/AP

Den svenske youtuber Felix Kjellberg, som måske er bedre kendt under navnet Pewdiepie, er havnet i et stormvejr, efter at han har ytret sig racistisk i en livevideo på Youtube. Det skriver Breakit.

Kommentaren faldt i en livevideo, hvor Felix Kjellberg spillede et computerspil. Her brugte han ordet "nigger" om en modspiller, og det har udløst hård kritik fra flere personer. En af dem er Sean Vanaman, medstifter af spiludviklingsselskabet Campo Santo, som har bedt Youtube om at fjerne de af Felix Kjellbergs videoer, som indeholder selskabets spil.

"Jeg er træt af, at dette barn får flere og flere chancer for at tjene penge på det, vi skaber. Jeg opfordrer andre udviklere og vil kontakte dem, der er meget større end os, til at blokere ham fra det indhold, der har gjort ham til millionær," skriver Sean Vanaman på Twitter ifølge Breakit.

Tidligere på året valgte Disneys Maker Studios at afbryde sit samarbejde med Felix Kjellberg, fordi flere af hans videoer indeholder antisemitisk indhold.

Felix Kjellberg hører til blandt verdens største youtubere. Hans Youtube-konto følges af 57 millioner, og han tjente ifølge Forbes 104 mio. kr. i 2016 mod 43 mio. kr. i 2015.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere