MediaWatch

Robotjournalist skal dække valg for norsk nyhedsbureau

En robotjournalist skal holde læserne opdateret på valgaftenen for det norske nyhedsbureau NTB.

Flere og hurtigere nyheder.

Det er målsætningen, når det norske nyhedsbureau NTB for første gang aktiverer en såkaldt robotjournalist for at dække det kommende stortingsvalg.

"Robotten bidrager til, at vi kan frigøre ressourcer til at producere kvalitetsjournalistik. Jeg ser ikke for mig, at robotten vil blive i stand til at interviewe mennesker. Det sker i hvert fald ikke i min tid," siger NTB's administrerende direktør og chefredaktør, Mads Yngve Storvik.

Robotten skal i løbet af valgaftenen løbende producere korte statusopdateringer fra hver enkelt region.

Opdateringerne vil fokusere på største parti, største ændringer eller ændringer i mandatfordelingen.

NTB har tidligere gjort brug af robotten i forbindelse med dækningen af fodboldkampe. Siden maj i fjor har robotten publiceret korte kampreferater direkte på bureauets nyhedstjeneste.

"Rigtig" journalist som mellemled

Nyhederne fra valgaftenen vil i modsætning til sportsdækningen gå igennem en "rigtig" journalist, inden de bliver publiceret.

"Under et valg skal man se tingene i sammenhæng og sætte tingene ind et større billede. Derfor har vi indlagt et mellemled," siger Storvik.

NTB's nyhedsudvikler, Magnus Aabech, har været ansvarlig for at udvikle robotten.

"En ting er, at vi kan producere langt flere resultathistorier fra hver enkelt region - hurtigere og helt fejlfrit - med færre ressourcer end ved tidligere valg," siger han.

"Men samtidig skal vi ligesom før skrive historier omkring valget med dybde, indsigt og perspektiv, som kun en levende journalist kan lave," uddyber han.

Valget i Norge finder sted på mandag.

/ritzau/NTB

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere