MediaWatch

Google havner i stormvejr efter dokument om kønsforskelle

En medarbejder i Google er blevet genstand for opmærksomhed efter udtalelse om kvinders jobegenskaber.

/ritzau/AP/Paul Sakuma
Foto: /ritzau/AP/Paul Sakuma

Den internationale teknologigigant Google er kommet i søgelyset, efter et internt opslag på et diskussionsforum er lækket.

Opslaget er formuleret af en anonym mandlig softwareingeniør som en kommentar til firmaets ligestillingspolitik. Det har fundet vej til teknologimediet Gizmodo og er herfra blevet delt vidt og bredt på de sociale medier.

I opslaget skriver medarbejderen, at "biologiske årsager" er med til at forklare manglen på kvinder i teknologivirksomhedens ledelse.

"Mænd og kvinders evner er forskellige på grund af biologiske forskelle, og det kan måske forklare, hvorfor vi ikke ser en lige repræsentation af kvinder i teknologibranchen og i ledelse," lyder et uddrag af teksten.

I sit opslag skriver medarbejderen også, at det er biologisk bestemt, at mænd er bedre computerprogrammører end kvinder. Kvinder foretrækker i stedet job inden for "sociale og kunstneriske områder", lyder det i dokumentet.

Googles vicedirektør, Danielle Brown, har ifølge det franske nyhedsbureau AFP taget afstand fra det lækkede dokument.

"Det er ikke en holdning, som jeg eller firmaet støtter, promoverer eller opfordrer til," siger hun.

Google: Ukorrekte synspunkter

Vicedirektøren kalder synspunkterne i dokumentet ukorrekte. Hun siger, at diversitet og inklusion er vigtig, for at en virksomhed kan få succes.

"At forandre en kultur er hårdt, og det er ofte ukomfortabelt," siger hun.

Danielle Brown understreger dog også, at der skal være plads til forskellige holdninger i virksomheden, og at det er uvist, om forfatteren af dokumentet risikerer sit job.

I øjeblikket er 69 pct. af medarbejderne i Google mænd. Kigger man isoleret på teknologijob i virksomheden er det 80 pct..I den konkurrerende virksomhed Apple er 30 pct. kvinder.

Opmærksomheden mod Google kommer, efter at en række af kvinder er gået ud i offentligheden og har fortalt om kønsdiskrimination i de teknologibaserede virksomheder i Silicon Valley i USA.

Det har blandt andet kostet Uber-chef Travis Kalanick jobbet, da han efter pres fra Ubers investorer måtte gå af, for at der kunne ryddes op i en dårlig kultur i virksomheden.

/ritzau/

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere