MediaWatch

Youtube-stjerne sætter beløb på Disney-samarbejde

Et samarbejde med Disneys Youtube-selskab havde en værdi på over 60 mio. kr. for svensk Youtube-stjerne ifølge hans egen vurdering.

/ritzau/AP
Den svenske Youtuber Felix Kjellberg, som på Youtube går under navnet Pewdiepie. Foto: /ritzau/AP

Et samarbejde med Disneys Youtube-selskab havde en værdi på 10 mio. dollars (63 mio. kr.) for den svenske Youtuber Felix Kjellberg, som måske er bedre kendt under navnet Pewdiepie. Det skriver Breakit.

Samarbejdet mellem Felix Kjellberg og Maker Studios ophørte tidligere på året efter sager om, at flere af Felix Kjellbergs videoer indeholdt antisemitisk indhold. Samarbejdet mellem parterne var placeret i et selskab, som Felix Kjellberg og Maker Studios ejede halvdelene af hver.

Ifølge dokumenter til den britiske erhvervsstyrelse værdisatte Felix Kjellberg selv sin andel af selskabet til 10 mio. dollars. Værdisætningen er dog sat, inden Maker Studios valgte at afbryde samarbejde med Felix Kjellberg.

Siden da har parterne aftalt, at Felix Kjellberg skal købe Maker Studios ejerandel. Det er dog ifølge Breakit endnu ikke sket, men Felix Kjellberg forventer, købet går igennem i løbet af den næste måned.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere