MediaWatch

Facebook overraskede positivt med høj reklame-indtjening

Amerikanske Facebook ramte en omsætning på lidt over 9,3 mia. dollar i årets andet kvartal og slog analytikernes forventninger. Især indtægter fra mobilreklamer gav luft til væksten.

Det sociale netværk Facebook overraskede analytikerne positivt, da koncernens regnskab for andet kvartal blev offentliggjort efter amerikansk børstid onsdag.

Omsætningen løb op i 9,32 mia. dollar (59,5 mia. dkk.) mod den ventede omsætning på 9,2 mia. dollar (58,8 mia. dkk.), mens overskuddet satte ny rekord på 3,89 mia. dollar (24,8 mia. dkk.) - en vækst på 71 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Vigtigst var dog, at indtægterne fra mobilreklamer steg til 8 mia. dollar (51,1 mia. dkk.). Mobilreklamer er selskabets største indtægtskilde, og analytikere havde forventet en omsætning på 7,7 mia. dollar (49,2 mia. dkk.) på den konto.

Den seneste tid har flere analysehuse peget på, at Facebooks markante vækst forventes at stilne af, eftersom Facebooks ledelse har meldt ud over for investorerne, at den ikke er interesseret i at klistre flere reklamer ind i brugernes nyhedsfeed, hvilket er hvor det sociale medies vækstspring de seneste år bl.a. er kommet fra.

Også antallet af Facebook-brugere på månedlig basis viste sig at overgå forventningerne med 2,01 mia. brugere mod de ventede 1,98 mia.

 

I et forsøg på at hente ny vækst på reklamemarkedet har Facebook for få uger siden meddelt, at der snart vil begynde at optræde reklamer i sin beskedtjeneste Messenger. Konceptet er allerede testet i flere lande, heriblandt Australien, og en global udrulning er undervejs, der på potentielt vil nå ud til de 1,2 mia. månedlige brugere af beskedtjenesten.

Facebook genererede et overskud på 1,32 dollar per aktie i andet kvartal af 2017. Analytikerne havde ventet en gevinst på 1,13 dollar per aktie ifølge Bloomberg News' prognosegennemsnit.

Aktien steg 3,3 pct. i eftermarkedet efter et plus på 0,2 pct. i den ordinære handel.

Facebook vil foreslå tilkøb under samtaler mellem brugere

Annoncer bliver fast inventar i Facebooks chat-funktion

Forsiden lige nu

Medietopchef er mere rolig efter indtog i Amazon-land

Egmont Publishing vil de kommende år erobre nyt land inden for e-commerce i jagten på at få vinderpositioner på det skandinaviske marked - men forretningerne skal ikke integreres med magasinforretningen, siger topchef.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere