MediaWatch

Tidligere DR-værts interview med S-profil møder kritik

Journalist og tidligere DR-vært Reimer Bo Christensen blev hyret til at lave et interview med Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen. Eksperter mener, det kan være svært at gennemskue, at der er tale om en politisk kampagne og ikke journalistik.

Reimer Bo har bl.a. været vært på TV Avisen fra 2001 til 207.

I slutningen af juni blev videooptagelser af et interview foretaget af journalist og tidligere DR-vært Reimer Bo Christensen af Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen delt på Facebook. I optagelserne fremstår interviewet som et helt traditionelt journalistisk produkt, men der er tale om en politisk kampagne, hvor den tidligere DR-vært, der i dag er freelancejournalist og medierådgiver, er blevet hyret af Socialdemokratiet. Det skriver Berlingske.

At der er tale om en politisk kampagne og ikke journalistik, kan dog være svært at gennemskue for danskerne på grund af de udviskede linjer, mener Rune Slothuus, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet.

"Det er en ramme, som ligner traditionel journalistik, og dermed vækker det også en højere grad af troværdighed over for vælgerne, end hvis det var en mere åbenlys reklame fra partiet," siger Rune Slothuus til Berlingske og påpeger, at det falder i tråd med en tendens til, at politikerne i stigende grad går uden om de klassiske og kritiske nyhedsmedier og kommunikerer direkte med vælgerne via sociale medier.

Berlingske har også vist optagelserne for lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Lars Bjerg, som kalder situationen for en form for "fake interview", fordi det foregiver at være en reel interviewsituation, uden at være det. Ifølge Reimer Bo har han haft frie tøjler til at udforme spørgsmålene, som han ikke har fremlagt for Henrik Sass Larsen på forhånd. Gruppeformanden var dog forberedt på interviewemnerne, lyder det.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere