MediaWatch

Eniro giver overskud efter flere års underskud

Omsætningen fortsætter faldet for selskabet bag Krak og De Gule Sider, mens reducerede omkostninger sender bundlinjen i plus.

Foto: PR/Eniro

Den danske del af Eniro, der blandt andet står bag Krak og De Gule Sider, vendte i 2016 til overskud efter flere års røde tal på bundlinjen. Det skriver Børsen.

Overskuddet i 2016 blev på 22,8 mio. kr. Det er det første overskud siden 2010, og årene 2011-2016 gav et samlet underskud på omkring 450 mio. kr.

Mens resultatet altså var i bedring i 2016, så fortsatte omsætningsfaldet. I 2016 landede omsætningen på 244,6 mio. kr., og det svarer til et fald på 16 pct. i forhold til 2015.

"Vi er super glade for, at det er lykkedes os at opnå et positivt resultat, men skuden er ikke vendt endnu. Vi er desværre stadig i en situation, hvor vores omsætning overordnet set falder," siger Kristoffer Apollo, kommunikationschef for Eniro Danmark, til Børsen.

Den forbedrede bundlinje skyldes altså ikke omsætningsvækst, men barberede omkostninger. Posten "Andre eksterne omkostninger" er faldet med over 50 mio. kr. fra 2015 til 2016, ligesom personaleomkostninger er blevet sænket med omtrent samme beløb.

 

Mere fra MediaWatch

TV 2 i Norge opruster digitalt

Egmonts store norske tv-forretning øger bemandingen på tv2.no med 30 stillinger som led i en digital opgrading, der bl.a. skal styrke nyhedsformidlingen på breaking.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs