MediaWatch

Netflix er største trafikkilde hos Telenor i Norge

Streamingtjenesten har overhalet Google som den største trafikkilde i Telenors bredbåndsnet.

70 pct. af al trafikken Telenors norske bredbåndsnet udgøres af videotjenester. Det skriver Kampanje.

Google har gennem sit ejerskab af Youtube længe været topscoren, men for nylig overtog den amerikanske streamingtjeneste Netflix den position, viser tal fra Telenor. Søndag 11. juni satte Netflix endda ny trafikkrekord i Telenors bredbåndsnet. Den dag havde sæson 5 af serien "Orange is the new black" premiere, og det fik trafikken til at stige med 28 pct. i forhold til dagen før.

"Youtube og Netflixs popularitet holder sig godt. Trenden er, at video tager større andele af al trafik, som går gennem bredbåndsnettet, og videotjenester på nettet er en rutinemæssig del af hverdagen i mange norske familier," siger Birgit Bjørnsen, chef for bredbånd og tv i Telenor Norge, i en pressemeddelelse ifølge Kampanje.

Blandt de øvrige videotjenester, som trækker stor trafik, er streamingtjenesten TV 2 Sumo, som tilhører Egmonts TV 2, og NRK.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere