MediaWatch

Alliance vil skabe tusindvis af nye film- og tv-jobs

Et betydeligt løft i omsætningen og antallet af beskæftigede er målet for ny sammenslutning i film-, tv- og spilbranchen.

Media Society Denmark er navnet på en ny erhvervsklynge, der har som mål at skabe tusindvis af nye jobs i film-, tv- og spilindustrien. Det skriver Mandag Morgen.

De tre brancher beskæftiger i øjeblikket omkring 3300 mennesker og omsætter for cirka 5 mia. kr. Målet er at løfte omsætningen med 3,8 mia. kr. og medarbejderantallet med 2500 frem mod 2021.

"Danske produktioner og talenter har fejret utallige succeser verden over. Nu er vi klar til at tage det næste skridt og skabe en reel industri. Danmark har fundamentet til at indtage en plads i det globale marked for digitalt visuelt indhold. Vi har både talentet og kompetencerne til at sætte vores fingeraftryk på den dagsorden," siger Thomas Gammeltoft, én af folkene bag Media Society Denmark og adm. direktør for Copenhagen Film Fund, til Mandag Morgen.

Erhvervsklyngen vil blandt andet fremlægge en række forslag til politiske initiativer, der kan hjælpe film-, tv- og spilbranchen på vej mod målet. Klyngens anbefalinger vil i dag blive leveret til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Bag Media Society Denmark står blandt andet Producentforeningen, Copenhagen Film Fund og Filmby Aarhus.

Mere fra MediaWatch

Stifter af Olfi skal betale godtgørelse i sag om ærekrænkelse

Københavns Byret har tirsdag fri idømt ejer og chefredaktør for nichemediet at betale en tort på 50.000 kr. for at have fremsat en uberettiget påstand i en artikel om virksomheden Copenhagen Global. Chefredaktøren blev frikendt i sagens øvrige forhold.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs