MediaWatch

Spotify dominerer musikmarkedet

Spotify oplever en hurtig vækst i antallet af brugere, og streamingtjenesten er markedsleder inden for digital musik foran giganter som Apple og Amazon.

Spotify har nu over 140 mio. brugere globalt. Det skriver Independent.

Alene det seneste år har Spotify oplevet en stigning på 40 mio. brugere. Dog har selskabet ikke offentliggjort hvor stor en andel af brugerne, der er betalende abonnenter, men selskabet melder ud, at antallet i marts havde rundet de 50 mio. Apple annoncerede tidligere denne måned, at Apple Music har rundet 27 mio. abonnenter.

For nylig forsikrede Spotify investorerne om, at selskabet har planer om at blive børsnoteret, efter at selskabets medstifter Martin Lorentzon i svensk radio udtalte, at det blot var rygter, at Spotify vil noteres på New Yorks børs.

Spotifys popularitet betyder, at kunstnere ikke længere kan ignorere platformen. Taylor Swift sluttede i sidste uge sit tre år lange boykot af tjenesten, og i 2015 blev al Beatles' musik lagt ud på Spotify og andre streamingsites efter længere tids modstand.

/ritzau/FINANS

Spotify øger milliard-tab trods kraftig vækst

Forsiden lige nu

Tv-status: Discovery og MTG vandt seerandele i 2017

Mediebureau kårer Discovery som "den store vinder i 2017", mens også MTG havde fremgang blandt de 19-50 årige. Omvendt gik TV 2 tilbage i målgruppen, men er stadig størst blandt alle danskere. Få et overblik over styrkeforholdet mellem kanalfamilierne i 2017 her.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere