MediaWatch

Måling: 500.000 danskere har nu fravalgt tv-pakken

Andelen af danskere, der ikke har et klassisk tv-abonnement, er næsten fordoblet på et år, viser undersøgelse.

Screenshot DR TV
Foto: Screenshot DR TV

Det klassiske tv-abonnement er for alvor ved at miste fodfæste i de danske husstande, skriver Berlingske Business.

Ifølge en undersøgelse fra analyseinstituttet Wilke, der årligt tager pulsen på tv-vanerne i forbindelse med tv-konferencen Future TV, har hver tiende dansker over 18 år ikke har et tv-abonnement. Det svarer til 11 pct. og er næsten en fordobling i forhold til året før, hvor tallet var seks pct.

"11 procent af danskerne - eller 500.000 - er i dag dedikerede streamere. Det er fem procent flere end sidste år, og det er en rigtigt stor fremgang. Særligt interessant bliver det i lyset af, at antallet af "kombiseere", som både har en eller anden form for tv-abonnement og samtidig bruger streamingtjenester, er vokset drastisk på et år, nemlig fra 52 procent af danskerne til nu 73 procent. Det store spørgsmål er, om de på et tidspunkt dropper deres tv-leverandør. Tv-leverandørerne har endnu deres berettigelse, men der sker en ret stor udvikling," siger Julie Nygaard, ansvarlig for medieområdet hos Wilke, til Berlingske.

Streaming vinder indpas

Hovedparten af de 11 pct. - 9 pct. - har tidligere været tv-kunder, men er blevet såkaldte kabelklippere og har fyret tv-pakken. De resterende 2 pct. har aldrig haft et tv-abonnnement.

Antallet af danskere, der har et tv-abonnement hos distributører som Yousee, Stofa, Boxer og Waoo eller Canal Digital, er samtidig faldet fem procentpoint fra 93 pct. til 88 pct. på et år. Næsten lige så mange danskere bruger mindst én streamingtjeneste i dag ifølge undersøgelsen, der tegner billedet af et hastigt voksende streamingmarked. 84 pct. af danskerne benytter sig af mindst én streamingtjeneste i dag mod 69 procent for et år siden.

Den mest udbredte er DR's tilbud DR TV, som 61 pct. benytter sig af. YouTube bruges af 52 pct., mens Netflix som den første kommercielle abonnementstjeneste, indtager tredjepladsen og bruges af 41 pct. af danskerne. Se flere tal hos Berlingske Business her.

Forsiden lige nu

Ny TV 2-formand: Optimalt at blive salgsklar til nytår

Udnævnelsen af Jimmy Maymann som bestyrelsesformand for TV 2 indleder slutspurt op til et udbud af tv-stationen. Der er dog ingen skarp deadline, siger Jimmy Maymann, der forventer den største forhindring for privatiseringen løst.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere