MediaWatch

Facebook efter EU-bøde: Vi har handlet i god tro

EU uddeler trecifret millionbøde til Facebook, der ikke mener at have handlet i ond tro og lader sagen ligge.

Jeff Chiu/AP/Polfoto
Foto: Jeff Chiu/AP/Polfoto

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager har i dag langet en bøde på 825 mio. kr. ud til Facebook.

Baggrunden for bøden er, at Facebook i 2014 købte beskedtjenesten Whatsapp. EU-Kommissionen spurgte i den forbindelse, om Facebook og Whatsapp automatisk kunne knytte brugerprofil på de to platforme til hinanden.

Det spørgsmål forstod de to parter ikke ens, og Facebook svarede, at det ikke var muligt. Men i 2016 oplyste beskedtjenesten, at mobilnumre kunne benyttes til at lave en kobling til profiler på Facebook.

EU mener derfor, at Facebook i 2014 gav vildledende oplysninger, og det er den udløsende faktor for bøde. Facebook selv mener ikke, at selskabet har handlet bevidst vildledende.

"Vi har handlet i god tro siden vores første interaktion med EU-Kommissionen, og vi har tilstræbt at give præcise oplysninger hele vejen. Fejlene, som vi begik i vores ansøgning i 2014, var ikke tilsigtede, og Kommissionen har bekræftet, at de (fejlene, red.) ikke havde indflydelse på resultatet af opkøbsundersøgelsen," lyder det i en skriftlig kommentar fra Facebook.

Det sociale medie lader dog forstå, at det accepterer bøden.

"Dagens meddelelse bringer sagen til en afslutning," meddeler Facebook.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere