MediaWatch

Regeringen vil nedsætte ytringsfriheds-kommission

En ny kommission, der ventes nedsat inden for kort tid, skal granske rammerne for den frie debat i en tid, hvor bl.a. sociale medier og falske nyheder præger.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) spillede torsdag ud med et opdrag til en ny ytringsfrihedskommission, skriver Danske Medier.

Opgaven for kommisionen bliver at bekrive de juridiske rammer for ytringsfriheden i Danmark, historisk udvikling og generelle vilkår i samfundet for frihedsrettigheden.

"Friheden til at ytre sig er en af de vigtigste forudsætninger for vores demokrati og samfund. Derfor skal vi sikre os, at rammerne for den frie debat er stærke nok," siger Søren Pape Poulsen.

En del af de problemstillingerne kommissionen skal belyse, er hvilke indgreb, der kan tillades for at beskytte national sikkerhed, og også betydningen af falske nyheder og de sociale mediers vækst.

Kommissionen kommer til at bestå af otte medlemmer og får bl.a. repræsentanter fra medierne og forventes at skulle afslutte sit arbejde i løbet af 2018.

Forsiden lige nu

Medietopchef er mere rolig efter indtog i Amazon-land

Egmont Publishing vil de kommende år erobre nyt land inden for e-commerce i jagten på at få vinderpositioner på det skandinaviske marked - men forretningerne skal ikke integreres med magasinforretningen, siger topchef.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere