MediaWatch

Samtidsmagasinet Atlas er lukningstruet

Hvis ikke der bliver fundet finansiering i den nærmeste fremtid, er det digitale magasin Atlas lukningstruet, lyder det i kampagne.

Uden at gå for mange gange om den varme grød, fortæller redaktionen bag det digitale samtidsmagasin Atlas, at den journalistiske udgivelse er på vej mod endestationen, hvis ikke der bliver fundet penge i en fart.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en indsamlingskampagne på crowdfunding-portalen Kickstarter.

"Skal Atlas blive ved med at findes? Så har vi brug for din støtte, og muligheden er her nu med en crowdfundingkampagne, som vi netop har lanceret," skriver Atlas-redaktionen i en mail til sine digitale abonnenter, som fører videre hen til Kickstarter.

"Atlas er lukningstruet, hvis ikke vi skaffer finansiering hurtigst muligt. Vi bruger ikke store summer på lønninger eller flotte kontormøbler, men på at skabe det indhold, vi tilbyder frit tilgængeligt på vores hjemmeside hver dag. For at vi kan blive ved med det, har vi brug for økonomisk hjælp," lyder det indledningsvist på sitet.

Indsamlingskampagnen giver mulighed for donationer fra 50 kr. til 10.000 kr. I skrivende stund er der doneret 9.020 kr. - en stigning fra omkring 6.100 kr. i løbet af godt 20 minutter. Kampagnen varer til 16. maj.

Støtte brugt op

Magasinet Atlas blev etableret i 2010 og kalder sig et journalistisk samtidsmagasin, der udkommer løbende på nettet og til tider på print. Kernen i magasinet er en ambition om at være et "velskrevet alternativ i en medieverden, hvor nyt er bedst og først er størst." Artikelproduktionen dækker over national og international kultur, politik og samfund. Alt indhold på hjemmesiden er gratis tilgængeligt for brugerne.

Det er ikke første gang, at magasinet forsøger at skrabe penge sammen til sin indholdsproduktion. I slutningen af 2015 indførte Atlas tre typer medlemskaber til henholdsvis 100 kr., 50 kr. og 25 kr. om måneden, der gav læserne adgang til alt fra et månedligt nyhedsbrev til særlige medlemsarrangementer. Det indebar dog ikke opbygningen af en betalingsmur på sitet.

Atlas modtog i 2014 1.828.000 kr. i udviklingsstøtte fra Medienævnets Innovationspulje.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere