MediaWatch

Altinget henter ny chefredaktør fra Politiken

Jakob Nielsen skifter Politiken ud med Altinget, hvor han afløser stifter Rasmus Nielsen på posten som chefredaktør.

Rasmus Flindt Pedersen/PR/Altinget
Jakob Nielsen bliver 1. maj chefredaktør for Altinget. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/PR/Altinget
1. maj får Altinget ny chefredaktør, når Jakob Nielsen sætter sig i stolen. Det oplyser Altinget i en pressemeddelelse.

Den nye chefredaktør kommer fra en stilling som digital redaktionschef og lederskribent på Politiken, som han har arbejdet for i forskellige stillinger siden slutningen af 1990'erne.

Jakob Nielsen afløser Altingets stifter og adm. direktør, Rasmus Nielsen, på posten som chefredaktør. Rasmus Nielsen vil fremover fokusere på Altingets strategiske og forretningsmæssige udvikling, mens det redaktionelle ansvar bliver lagt i hænderne på Jakob Nielsen.

"Politik har været omdrejningspunktet for min karriere. Samtidig er jeg meget optaget af at skabe digital fornyelse. Udviklingen på det felt kommer kun til at gå hurtigere, og her står Altinget i en meget stærk position. Jeg glæder mig til at modernisere den politiske journalistik sammen med det stærke hold af journalister på Altinget," udtaler Jakob Nielsen i pressemeddelelsen.

Skal løfte journalistikken

Rasmus Nielsen mener, at den nye chefredaktør "vil kunne tilføre Altinget yderligere redaktionel flyvehøjde."

"Jakob får til opgave at løfte vores journalistik – både den meget læste gratisforside til en bred offentlighed og de mange abonnementsbaserede fagportaler til professionelle. Vi skal fortsætte den grundige dækning i detaljen og styrke dækningen af de brede dagsordener i konkurrence med andre," udtaler Rasmus Nielsen i meddelelsen.

Fra det øverste redaktionelle lag i Altinget forsvandt tidligere på året redaktionschef Anders Jerking. Han blev i februar præsenteret som nye chefredaktør for Politiken Nicher.

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere