MediaWatch

Snap markedsføres som det nye Facebook før børsnotering

Selskabet bag Snapchat har kurs mod en børsnotering, og bankerne bag noteringen forsøger at hype selskabet.

Janus Engel/Polfoto/Arkiv
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv

Når selskabet bag beskedtjenesten Snapchat formentlig skal børsnoteres snart, vil det forsøge at sælge mere end bare sin tjeneste. Bankerne bag børsnotering vil således forsøge at portrættere grundlæggeren som visionær, der kan udvikle tjenesten til at blive en global magtfaktor for socialt indhold.

Det skriver Wall Street Journal.

Evan Spiegel er den 26-årige grundlægger af Snapchat, der ventes at være et trumfkort, når selskabet Snap skal ud og tale med investorer forud for børsnoteringen.

Budskabet, som investorerne skal købe ind på, er, at Spiegel kan udvikle selskabet til at blive en stor magtfaktor inden for medier og socialt indhold og følger i Facebooks fodspor som en stor børssucces. Hvis dette lykkedes, håber Snap at lande på en børsværdi omkring 20-25 mia. dollar.

Eksemplet, som Snap forsøger at lægge afstand til, er Twitter, der har tabt 36 pct. af sin børsværdi siden 2013 og generelt har haft problemer med at udnytte sin brugerbase til at skabe kommerciel indtjening.

Et af Snaps styrker er stor eksponering over for Vesteuropa og USA samt 18-34-årige, hvilket er et segment, som de fleste mærkevarebrand meget gerne vil ramme.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere