MediaWatch

Søndagsavisen nedlægger stillinger

Som et led i omlægningen af avisforretningen har North Media Aviser gennemført afskedigelser og varslet redaktionelle fyringer.

Omstillingen af den skrantende avisforretning i North Media fører til en række stillingsnedlæggelser, har ledelsen i dag meldt ud.

"Vi har gennemført en nedbemanding og tilpasset vores organisation i forlængelse af, at vi er i gang med at skære vores omkostninger til og sætte en ny kurs," siger Gorm Wesing Flyvholm, adm. direktør for North Media Aviser.

I forbindelse med det seneste kvartalsregnskab lagde North Media ikke skjul på, at avisdivisionen ville rulle et "ambitiøst omkostningsreducerende projekt" ud de kommende måneder. Det har virksomheden med dagens udmeldinger nu taget hul på.

Rammer tre afdelinger

De aktuelle sparetiltag rammer tre steder. Blandt de administrative og kommercielle medarbejdere på Søndagsavisen er fem medarbejdere blevet afskediget. Det sker i forlængelse af, at Søndagsavisen har lukket og neddroslet antallet af udgivelser på Sjælland, Fyn og Jylland. Her udkommer Søndagsavisen fremover i regi af Sjællandske Medier og Politikens Lokalaviser. 

Derudover er Søndagsavisens digitale kommercielle kræfter blevet barberet ned. Her er en lederpost og en medhjælperstilling nedlagt, mens en journalist er rykket fra digital afdeling til redaktion.

"Vi har besluttet at nedprioritere den kommercielle del af Søndagsavisen.dk, indtil vi har den endelige strategiplan klar. Derfor har vi nedlagt den kommercielle del som selvstændig del af organisationen og har flyttet indholdskræfterne til vores redaktion. Brugerne vil ikke opleve nogen ændringer," siger Gorm Wesing Flyvholm.

Journaliststillinger i spil

Endelig har North Media Aviser varslet afskedigelser blandt journalisterne på de ugeaviser, virksomheden udgiver i Storkøbenhavn, og som ikke er Søndagsavisen, men har eget brand. De redaktionelle medarbejdere er tilbudt frivillige fratrædelser, men hvor mange stillinger, der skal skæres, vil Gorm Wesing Flyvholm ikke sætte tal på, før forhandlingerne med tillidsrepræsentanterne er afsluttet.

"Vi har varslet nogle afskedigelser, hvor vi tilpasser vores udgifter til markedsudviklingen og samtidig gør klar til at arbejde med en ny strategisk agenda næste år. Det er sund fornuft og udtryk for, at vi arbejder seriøst med at sikre forretningsgrundlaget til fremtidens mediemarked," siger han.

North Media Aviser står bag Søndagsavisen, otte ugeaviser i Storkøbenhavn, som koncernen købte af Berlingske Media for to år tilbage samt Helsingør Dagblad og Lokalavisen Nordsjælland. Forretningen nedjusterede i forbindelse med tredje kvartal forventningerne til indtjeningen i år og kigger på et driftsresultat før særlige poster på -33 til -37 mio. kr. for året.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs