MediaWatch

Kåde unge er storforbrugere af ulovlig streaming

Storstreamerne af ulovligt indhold på nettet skal findes blandt den ynge del af befolkningen.

Selvom danske unge har fået både gulerod og piskeslag for at stoppe med at streame tv-serier og film ulovligt på nettet, så er det langt fra alle, som afstår fra de lyssky klik hos streamingtjenesterne. Det meddeler Ritzau.

Ifølge revisions- og konsulenthuset Deloitte ser cirka 33 pct. af unge mellem 18 og 29 år indhold på nettet, der, til trods for at være omfattet af rettigheder, kan findes gratis. For alle danskere er det næsten hver sjette, der benytter sig af de ulovlige streamningtjenester.

Claus Bülow Christensen fra Zibra Digital Media Group mener, at opgaven med at komme tendensen til livs ser "håbløs ud." Yderligere forklarer han, at det er en blanding af de unges tynde købekraft, teknisk snilde og det går nok-mentalitet, som får de unge til at være overrepræsenteret i statistikken:

"Men man skal være opmærksom på, at det ofte er folk, der i forvejen bruger penge på at gå i biografen eller har et abonnement hos Netflix eller HBO, som kan finde på at hente noget ulovligt på nettet," siger Claus Bülow Christensen til Ritzau.

Piratkopiering koster dansk film millioner om året

Prognose: Streaming-salg vil runde 1,5 milliard

Lukning af Popcorn Time får god modtagelse i filmbranchen

Analyse: Streamingmarked vokser 20 pct. årligt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere