MediaWatch

Twitter præsenterer skuffende regnskab

Det sociale medie Twitter kan stadig ikke få økonomien til at hænge sammen. Det bliver straffet på børsen.

Foto: Mark Lennihan/AP/Polfoto/Arkiv

Det sociale medier Twitter får øretæver i det amerikanske eftermarked oven på endnu et regnskab med underskud. Samtidig er selskabet mindre optimistiske om fremtiden end håbet.

Oven på det skuffende regnskab falder selskabets aktier yderligere 10 procent i det såkaldte eftermarked, der lader aktionærer handle uden for børsens åbningstid.

Twitter, der lader sine brugere sende beskeder på maksimalt 140 tegn, omsatte for 602 millioner dollar i kvartalet op til juli. Det betød et underskud i kvartalet på 107 millioner dollar.

Hvad gør endnu mere ondt er, at antallet af aktive brugere ifølge Reuters kun steg til 313 millioner, et hop på tre millioner. Det betyder, at antallet af brugere, som er dem, der skal skabe overskud i biksen, kun er steget med tre procent på et år.

"Vi har gjort en masse fremskridt på vores kerneprioriteter i kvartalet. Vi har tillid til vores produkt og plan, og vi ser en direkte, positiv effekt af de ændringer, vi har foretaget," skriver administrerende direktør Jack Dorsey i regnskabet ifølge Reuters.

Skuffende forventninger

Indtjeningen i Twitter kom i kvartalet for 535 millioner dollar vedkommende fra reklamer, mens selskabet tjente 67 millioner dollar på at sælge data om sine brugere og andre produkter.

Reklameindtægterne kan ikke leve op til, hvad aktionærerne havde håbet. Ikke mindst da Twitter ifølge CNN Money nu venter en omsætning på 590 til 610 millioner dollar i dette kvartal, langt under analytikerens estimat på 682 millioner dollar.

"Vi ser en fortsættelse af trenden med en generel mindre efterspørgsel efter reklamer, end vi havde ventet," skriver selskabet ifølge CNN.

Twitter har aldrig givet overskud siden sin børsintroduktion i 2013. Aktierne i selskabet er faldet med 20 procent i 2016.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs