MediaWatch

Twitter investerer i Soundcloud

Online musiktjenesten Soundcloud har solgt en bid fra til Twitter for omkring 70 mio. dollar, knap en halv milliard danske kr.

Twitter er blevet en del af ejerkredsen bag den musiktjenesten Soundcloud, skriver Recode.

Soundcloud, der er stiftet i Sverige og har base i Berlin, har tidligere været i Twitters søgelys, da det sociale netværk for to år siden forhandlede om et opkøb af musikplatformen, skriver Recode.

Nu har Twitter købt en bid af selskabet for omkring 70 mio. dollar (463 mio. dkk), estimeres det. Det sker som led i en investeringsrunde, der skal rejse omkring 100 mio. dollar og vil værdisætte Soundcloud til omkring 700 mio. dollar - samme niveau som i 2014, hvor selskabet rejste 60 mio. dollar.

"Tidligere i år investerede vi i Soundcloud via Twitter Ventures for at understøtte nogle af vores bestræbelser i forhold til kreatører," siger adm. direktør Jack Dorsey, Twitter, ifølge Recode.

"De har været gode partnere igennem årene, og deres bruger-fokuserede tilgang spejler på mange måder vores."

Soundcloud nylig lanceret abonnementstjenesten Soundcloud Go og dermed taget konkurrencen op med Spotify og Apple Music.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs