MediaWatch

Undersøgelse: DR’s onlinenyheder går ikke udover netaviserne

Ivrige brugere af public service-nyheder på nettet er mere villige til at betale for onlinenyheder end folk, der ikke benytter sig af dr.dk, viser ny medierapport.

DR’s nyhedsdækning på nettet gør det vanskeligt for aviserne at få læserne til at betale for onlinenyheder. Sådan har argumentet lydt fra Danske Medier, og brancheorganisationen for privatejede medier i Danmark har ønsket, at DR’s nyheder skal fylde mindre på nettet.

Nu har en ny rapport fra Reuters Institute undersøgt betalingsvilligheden blandt danske onlinebrugere, og den når frem til den modsatte konklusion. Det skriver Politiken.

I Digital News Report fra Reuters Institute, der er baseret på onlineinterviews af 2020 danskere, har 18 pct. af danskerne, der benytter public service mediernes onlinetilbud, betalt for nyheder hos privatejede medier i løbet af det seneste år.

Til sammenligning har blot 11 pct., der ikke bruger public service medier på nettet, købt nyheder hos privatejede medier.

Tallene viser, at DR’s tilstedeværelse på nettet ikke ødelægger betalingslysten blandt de interviewede netbrugere. Formand for Danske Medier Stig Kirk Ørskov stiller sig dog tvivlende over for undersøgelsens konklusioner.

”Vi ville være glade, hvis konklusionen var rigtig, men fører man forskernes argument til ende, ville det betyde, at vi som frie medier ville have svært ved at sælge vores journalistik, hvis DR ikke eksisterede. Det er jo absurd,” siger Stig Kirk Ørskov til Politiken.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere