
DR’s nyhedsdækning på nettet gør det vanskeligt for aviserne at få læserne til at betale for onlinenyheder. Sådan har argumentet lydt fra Danske Medier, og brancheorganisationen for privatejede medier i Danmark har ønsket, at DR’s nyheder skal fylde mindre på nettet.
Nu har en ny rapport fra Reuters Institute undersøgt betalingsvilligheden blandt danske onlinebrugere, og den når frem til den modsatte konklusion. Det skriver Politiken.
I Digital News Report fra Reuters Institute, der er baseret på onlineinterviews af 2020 danskere, har 18 pct. af danskerne, der benytter public service mediernes onlinetilbud, betalt for nyheder hos privatejede medier i løbet af det seneste år.
Til sammenligning har blot 11 pct., der ikke bruger public service medier på nettet, købt nyheder hos privatejede medier.
Tallene viser, at DR’s tilstedeværelse på nettet ikke ødelægger betalingslysten blandt de interviewede netbrugere. Formand for Danske Medier Stig Kirk Ørskov stiller sig dog tvivlende over for undersøgelsens konklusioner.
”Vi ville være glade, hvis konklusionen var rigtig, men fører man forskernes argument til ende, ville det betyde, at vi som frie medier ville have svært ved at sælge vores journalistik, hvis DR ikke eksisterede. Det er jo absurd,” siger Stig Kirk Ørskov til Politiken.
Mere fra MediaWatch
Radio- og podcastplatforme håber på mere fair konkurrence med ny støttemodel
Public Service Puljen og Innovationspuljen bliver åbnet for, at der kan søges støtte til lyd - og det er et vigtigt skridt, lyder det fra en række lydproducenter. Mens Podimo ”helt sikkert” vil søge, afventer Radio ABC og Zetland de endelige støttekriterier. Egmont ser nyt forretningspotentiale i aftalen.