MediaWatch

Analytiker forudser salg af Twitter

Facebook, Google og Apple nævnes af analytiker som mulige købere af det sociale medie.

Foto: Mark Lennihan/AP/Polfoto/Arkiv

Twitter kan stå over for et salg, hvis den nuværende formkurve fortsætter. Det skriver Finans med henvisning til Bloomberg.

Det er analytikeren Robert Peck fra Suntrust Robinson Humphrey, der kommer med spådommen.

"Vi bemærker, at hvis den nuværende tendens med lav vækst i antallet af brugere og engagement forsætter, mener vi, at det er uundgåeligt, at Twitter bliver nødt til at forfølge M&A-alternativer (køb og salg af virksomheder, red.), som har været diskuteret i medierne i nogen tid," skriver analytikeren ifølge Finans i et notat.

Robert Peck mener, at Twitter kan blive mere profitabel af at blive opkøbt og dermed blive en del af en større virksomhed. Analytikeren nævner Facebook, Google, Apple eller et traditionelt mediehus som mulige købere af Twitter.

På grund af muligheden for et opkøb har Robert Peck en købs-anbefaling på Twitter-aktien, som har været udsat for turbulens på det seneste. Aktiekursen ligger næsten 59 pct. lavere end for et år siden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs