MediaWatch

Instagram inviterer virksomheder indenfor

Det sociale medie åbner op for business-profiler, hvor virksomheder kan promovere sig over for bestemt målgrupper og få bedre indsigt i brugerdata.

Foto: Karly Domb Sadof/AP/Polfoto/Arkiv

Instagram er en sværvægter blandt de sociale medier på nettet. Med 400 mio. månedlige brugere, der hver dag deler 80 mio. billeder og videoer, har billeddelingstjenesten for længst tiltrukket sig virksomheders opmærksomhed.

Den kan blive endnu større, efter Instagram i går annoncerede, at det i fremtiden bliver muligt at åbne virksomhedsprofiler. Det skriver Børsen.

Med den nye business-profil kan virksomheder ifølge Instagram betale for at booste deres indlæg over for bestemte målgrupper. Samtidig får de mulighed for at indhente flere data om deres indlægs rækkevidde, visninger og engagement. Busines-profilen giver samtidig potentielle kunder mulighed for at kontakte virksomheden direkte.

Det er blot to år siden, at Instagram åbnede op for annoncering. I dag benytter i omegnen af 200.000 annoncørerne det sociale medie til at komme i kontakt med relevante målgrupper.

I første omgang bliver business-profilerne tilgængelige i USA, Australien og New Zealand, men det er planen, at det nye værktøj skal rulles ud i hele verden inden årets udgang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs