MediaWatch

TV 2's nye legeplads giver over 100.000 visninger

TV 2 kører i øjeblikket forsøg med Facebook Live. De foreløbige erfaringer er, at det kan give mange, men korte visninger.

I løbet af foråret har TV 2 afprøvet Facebook Live i et forsøg på at finde ud af, hvordan platformen kan bruges til nye typer indhold, og hvordan det kan spille sammen med de andre digitale platforme.

"På flere af aktiviteterne kan vi generere over 100.000 startede video-visninger. Det vidner om en vis volumen," siger Anders Blauenfeldt, digital direktør i TV 2.

"Det er dog vigtigt at sige, at det ikke umiddelbart kan sammenlignes med traditionelle seertal i forhold til gennemsnitlig seertid og lignende. Derfor er vores ambition også at opnå viden om, hvilken effekt Facebook Live har. Hvordan fungerer platformen i forhold til interaktion med seere? Hvor mange seere sender kommentarer, og hvor meget interaktion kan opnås?"

For nogle måneder siden overgik TV 2 til at teste formatet med 19-nyhederne, hvor der er et fast programelement "Efter 19", hvor TV 2 samsender et nyhedsinterview mellem tv2.dk og Facebook Live. Her benytter mediet direkte kommentarer, der kommer ind, fra seerne.

Desuden er platformen blevet testet i forbindelse med flere begivenheder såsom Copenhagen Maraton, der foregik sidste weekend.

"Her opnåede vi igen flere end 100.000 visninger på Facebook, men måske endnu vigtigere for os, fik vi indholdet til at leve på tværs af vores mange platforme, så det også blev brugt på TV 2 News og efterfølgende klippet op til tv2.dk, samtidig med at hele udsendelsen blev lagt ind i TV 2 Play."

Hvad er de vigtigste erfaringer, I har opnået indtil nu?

"Vi er i hvert fald blevet bekræftet i, at Facebook ikke er et sted, man sætter sig ned og ser tv. Når vi producerer de her 20 eller 30 minutters indhold, så er der stort set ingen, der ser det fra ende til anden. Til gengæld har vi rigtig mange, der ser små bider af det fra et til tre minutter. Jeg kan røbe så meget, at gennemsnittet for, hvor lang tid brugerne ser vores indhold ligger på under et minut."

Hvad havde I forventet?

"Vi har ikke rigtig nogen forventninger ud over at blive klogere. Derfor er det også vigtigt for mig at sige, at det ikke er en stor satsning for TV 2. Det er pilotprojekter, vi afprøver. Det gode ved det er, at det kræver relativt få midler for os at teste mulighederne"

Så vil du kalde det en succes?

"Det er ganske tilfredsstillende, at vi med få midler kan få nogle vigtige erfaringer og være langt fremme i forhold med nye platforme. I forhold til en kommerciel udnyttelse kan vi ikke kalde det en succes lige nu, for vi kan ikke konkludere, hvordan platformen bedst understøtter vores forretning. Det er ikke noget kun TV 2 bokser med lige nu, men nok noget, alle broadcastere i hele verden forsøger at finde ud af. Grundlæggende er det vigtigt for os at se Facebook Live i samspil med vores andre platforme."

I hvilke sammenhænge har I valgt at bruge platformen?

"I begyndelsen var den kun teknisk tilgængelig fra et håndholdt device såsom en iphone, som vi så brugte til at broadcaste live fra. Vi testede den til nogle forskellige aktiviteter fra bl.a. vores underholdningsprogrammer, eksempelvis "Danmark har Talent" og "Natholdet". Derudover har værter som Peter Tanev og vores sports-kommentatorer brugt Facebook Live umiddelbart inden en udsendelse for at give brugerne en oplevelse bag scenen og trække folk til tv-kanalen."

Hvad er udsigterne i det?

"Der er plads til at teste nogle flere aspekter af platformen af. Der, hvor det direkte støtter op om vores tv-kanaler eller egne digitale platforme, har det naturligvis som udgangspunkt mest værdi for os."

Facebook lancerede sidste år livestreaming via sin Facebook Live-platform. I begyndelsen var muligheden for at dele livevideoer med omverdenen forbeholdt kendisser, men siden årsskiftet har alle brugere - og medier - kunnet sende live-tv.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs