MediaWatch

Norske medier i dialog med Snapchat

Flere norske medier er interesserede i at blive en del af en norsk tilføjelse til Snapchats nyhedstjenste.

Mobilappen Snapchat planlægger at lancere en norsk del af sin nyhedstjeneste Discover i efteråret. Det skriver Kampanje.com.

Flere norske medier har i den forbindelse meldt deres interesse for at levere indhold til tjenesten, der hidtil har været forbeholdt internationale medier som CNN, MTV, Daily Mail og Buzzfeed.

VG står forrest i køen til at indgå i et samarbejde med Snapchat, mens også Aller Media, Aftenposten og Nettavisen er i dialog med mobilappens ledelse. Sidstnævnte er dog usikker på, om det kan betale sig at blive en del af tjenesten.

"Snapchat har en indtjeningsmodel, hvor de kan sælge annoncer for dig, eller du kan gøre det selv og dermed tjene mere. Men foreløbigt har tallene ikke vist mig, at den økonomiske gevinst er god nok," udtaler Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for forretningsudvikling i Nettavisen til Kampanje.

Discover tæller i dag 23 kanaler fra medier. Mens beskeder på det sociale medie normalt slettes efter 10 sekunder, bliver indslag på Snapchat Discover liggende i 24 timer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs