MediaWatch

Google i Danmark halter efter moderselskabet

Det går pænt frem for Google i Danmark. Men selskabet kan ikke følge med udviklingen på globalt plan.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/POLFOTO/arkiv

Google i Danmark vokser stødt og roligt år for år. Den trend stoppede ikke i 2015, hvor der igen var fremgang på alle poster. Forretningen Danmark kan dog ikke følge med moderselskabet Alphabet.

Aktiviteterne i Google Denmark dækker over salgs- og marketingsaktiviteter. Mere specifikt sælger Google Denmark ifølge Google salgs- og marketingsupport til moderselskabet.

Google har ingen kommentarer til regnskabet for 2015.

Regnskabet for 2015 for Google Denmark viser en fremgang i omsætningen på ni pct. til 166,2 mio. kr. Resultatet før skat er steget med en stor million til 12,7 mio. kr.

Forskellen i antallet af millioner, som omsætningen er steget med til dem, der er blevet til resultat før skat, udgøres hovedsageligt af posten "other external expenses".

Hvad den dækker over forklares ikke nærmere i regnskabet, som Google ikke ønsker at kommentere.

Posten er dog steget med 11 mio. kr. Dermed er Google skattebetaling steget med 175.800 kr. til 3,3 mio. kr. Nettoresultater er steget med otte pct. til 9,4 mio. kr.

Dermed er udviklingen ikke så god som hos moderfirmaet Alphabet. Her steg omsætningen sidste år med 14 pct. til 75 mia. dollar - 433 mia. kr. - og nettoresultatet med 16 pct. til 107 mia. kr.

Google er et af verdens største it-selskaber og har en markedsværdi på 248,7 mia. dollar. Ifølge Netmarketshare stod Google for 71,4 pct. af alle internetsøgninger i april 2016.

Selskabet startede som en lille opstartsvirksomhed med fokus på internetsøgninger i 1998.

Sidan da har Google vokset sig til en enorm softwarevirksomhed, der laver alt fra kort, selvkørende biler, styresystemer til smartphones og store, store mængder annoncesalg på nettet.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs