MediaWatch

Konkurrencestyrelse truer svensk milliardhandel

Den norske mediekoncerns køb af et svensk boligsite møder modstand fra de svenske konkurrencemyndigheder.

Schibsteds opkøb af bolighjemmesiden Hemnet er løbet ind i problemer. Konkurrensverket, som er den svenske pendant til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, har nemlig betænkeligheder ved at godkende handelen, skriver Schibsted i en fondsbørsmeddelelse.

Handlen med svenske Hemnet blev offentliggjort i december 2015, og Schibsted betalte lige under 1 mia. kr. for en ejerandel på 80 pct. Siden valgte de svenske konkurrencemyndigheder at se nærmere på sagen, og det har altså nu ført til, at handelen møder modstand.

"I erklæringen anlægger Konkurrensverket et negativt syn på transaktionen i sin nuværende form. Schibsted vil fortsætte sin dialog med Konkurrensverket for at undersøge, hvorvidt kommercielt levedygtige løsninger kan tilbydes for at adressere myndighedens bekymringer," skriver Schibsted i fondsbørsmeddelelsen.

Da Konkurrensverket begyndte behandlingen af Schibsteds køb af Hemnet, noterede den svenske myndighed sig, at Schibsted i forvejen ejer bolighjemmesiden Blocket.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs