MediaWatch

Apple kan miste titlen som verdens mest værdifulde

Google-selskabet Alphabet er rykket tættere på at slå Apple af tronen som verdens mest værdifulde selskab efter kursfald for Iphone-producenten.

Aktien i den amerikanske it-gigant Apple faldt torsdag 2 pct., hvilket blot fortsætter den negative udvikling, selskabet har haft siden sit højdepunkt for næsten præcis et år siden. Faldet bringer Apples position som verdens mest værdifulde selskab i fare, hvor Google-paraplyen Alphabet lurer.

Det skriver Financial Times.

Apple har holdt førerpositionen målt på markedsværdi i næsten fire år, men et fald på 32 pct. siden sidste år har bragt positionen i fare, og der ligger nu kun "beskedne" 300 mio. dollar mellem Alphabet og Apple, der har en markedsværdi omkring 494,7 mia. dollar, ca. 3232 mia. kr.

Den seneste bølgegang i Apple-aktien kommer efter meldinger om svagere Iphone-efterspørgsel.

Selvom aktien er faldet tilbage, er de fleste analytikere ifølge Financial Times dog stadig optimistiske frem mod lanceringen af iPhone 7 senere på året. Analytiker hos Credit Suisse Kulbinder Garcha forventer således en salgsfremgang på 12 pct. til næste år, når den nye telefon har slået igennem.

Primært salgstal fra telefonerne ses bredt som den afgørende faktor for, hvorvidt Apple kan holde Alphabet stangen og beholde sin plads øverst på podiet.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs