MediaWatch

Apple kan miste titlen som verdens mest værdifulde

Google-selskabet Alphabet er rykket tættere på at slå Apple af tronen som verdens mest værdifulde selskab efter kursfald for Iphone-producenten.

Aktien i den amerikanske it-gigant Apple faldt torsdag 2 pct., hvilket blot fortsætter den negative udvikling, selskabet har haft siden sit højdepunkt for næsten præcis et år siden. Faldet bringer Apples position som verdens mest værdifulde selskab i fare, hvor Google-paraplyen Alphabet lurer.

Det skriver Financial Times.

Apple har holdt førerpositionen målt på markedsværdi i næsten fire år, men et fald på 32 pct. siden sidste år har bragt positionen i fare, og der ligger nu kun "beskedne" 300 mio. dollar mellem Alphabet og Apple, der har en markedsværdi omkring 494,7 mia. dollar, ca. 3232 mia. kr.

Den seneste bølgegang i Apple-aktien kommer efter meldinger om svagere Iphone-efterspørgsel.

Selvom aktien er faldet tilbage, er de fleste analytikere ifølge Financial Times dog stadig optimistiske frem mod lanceringen af iPhone 7 senere på året. Analytiker hos Credit Suisse Kulbinder Garcha forventer således en salgsfremgang på 12 pct. til næste år, når den nye telefon har slået igennem.

Primært salgstal fra telefonerne ses bredt som den afgørende faktor for, hvorvidt Apple kan holde Alphabet stangen og beholde sin plads øverst på podiet.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs