MediaWatch

Trendsales anmelder tidligere topdirektør for bedrageri

Hjemmesiden Trendsales, der formidler tøjsalg, har meldt direktør til politiet. Direktøren bortvistes i april.

Selskabet Trendsales oplyser, at man har anmeldt sin tidligere administrerende direktør, Rasmus Goth Engel, for bedrageri. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse

Ifølge meddelelsen sker det efter en undersøgelse foretaget i perioden efter 5. april, hvor direktøren blev bortvist.

"Vi arbejder lige nu på at få et endnu mere detaljeret overblik over omfanget af bedrageriet,"skriver Nicola Claglüna, bestyrelsesformand i Trendsales.

"Det er dog vigtigt for os at understrege, at situationen naturligvis ikke får nogle konsekvenser for Trendsales' brugere eller de services, vores platform tilbyder."

Midlertidigt erstattet

Trendsales ejer, schweiziske Tamedia, har gennemført undersøgelsen sammen med revisionsbureauet Ernst & Young. 

Den viser ifølge Tamedia, at direktøren blandt andet har fabrikeret en vigtig licens, der tillader selskabet at drive elektronisk bankvirksomhed uden for Danmark. Det har tvunget Trendsales til at lukke ned for sin såkaldte e-wallet.

Den bortviste og anmeldte direktør er blevet midlertidigt erstattet af Urs Hügli, tidligere direktør i Tamedia og medlem af Trendsales bestyrelse.

Ifølge cvr.dk forlod Rasmus Goth Engel selskabet 5. april, og 12. april fratrådte bestyrelsesformand Cristoph Brandt. Det oplyses ikke i pressemeddelelsen, om der er en sammenhæng.

Solgt for trecifret mio-beløb

Trendsales blev stiftet i 2002 af Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen. Selskabet blev i 2014 købt for et estimeret, trecifret millionbeløb af Tamedia, et større schweizisk medieselskab.

I forbindelse med købet fortalte Rasmus Goth Engel, at strategien var stabil, organisk vækst.

"Vi vil hellere have, at tingene vækster organisk, end at vi vil puste det op med fantasillioner, som kommer ind fra sidebenet, og så kan det være, det hele falder fra hinanden, hvis investorgruppen trækker sig," sagde han til Århus Stiftstidende.

Selskabet er kendt som en elektronisk markedsplads for tøj og flere andre varegrupper, hvor brugere kan handle med hinanden.

Ifølge Trendsales bliver der oprettet mere end 500.000 annoncer hver måned, og selskabet har over 920.000 registrerede brugere.

Trendsales ønsker ikke at kommentere sagen ud over pressemeddelelsen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs