MediaWatch

Fyret Eniro-direktør taler ud om politianmeldelse

For første gang siden fyringen fra Eniro taler den tidligere topchef ud om forløbet, der bl.a. bød på en politianmeldelse. "Det gjorde ondt i hele kroppen," siger Johan Lindgren til svensk avis.

Foto: Jens Panduro/Polfoto/Arkiv

2014 var et mareridtsår for Eniro.

Under stor dramatik blev topchefen Johan Lindgren fyret, efter det kom frem, at han i igennem en længere periode havde været vidende om, at indtægter i virksomheden var blevet blæst op.

Det fik Eniro til at politianmelde Johan Lindgren for mistanke om regnskabsfusk og insiderhandel. Parterne indgik siden hen et forlig, hvor Johan Lindgren gav afkald på sit gyldne håndtryk mod, at Eniro droppede sit erstatningskrav.

I et interview med Dagens Industri taler Johan Lindgren for første gang ud om, hvordan han oplevede politianmeldelsen.

"Jeg blev helt slået ud. Det gjorde ondt i hele kroppen," siger Johan Lindgren til Dagens Industri.

Det svenske bagmandspoliti, Ekobrottsmyndigheten, valgte efter 20 måneder at lægge efterforskningen mod Johan Lindgren ned. Myndighederne kunne ikke bevise, at Johan Lindgren havde ansvaret for de misvisende regnskaber. For Johan Lindgren var det "en form for kick", da han ikke længere var i politiets søgelys, siger han til Dagens Industri.

I interviewet fortæller Johan Lindgren desuden, at han undervejs i forløbet fik opbakning fra Swedbanks tidligere topchef Michael Wolff, som - i lighed med Johan Lindgren - blev fyret og politianmeldt, og det var for misbrug af kursfølsomme oplysninger.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs