Ingeniøren har digitaliseret bladarkiv fra 1892 og frem

Mediehuset Ingeniøren og Ingeniørforeningen har afsluttet digitaliseringsprojekt til 1,5 mio. kr.

Mediehuset Ingeniøren og Ingeniørforeningen slår dørene op til nyt digitalt arkiv med adgang til  310.000 siders dækning af dansk teknologiudvikling og ingeniørarbejde gennem tiderne.

Det skriver Mediehuset Ingeniøren i en pressemeddelelse.

Det digitale arkiv er frit tilgængeligt for alle på nettet og rummer en række historiske fagblade og tidskrifter, herunder det oprindelige Ingeniøren fra 1892 til 1962, Tidsskrift for Elektro- og Maskinteknik, Tidsskrift for Ingeniør- & Bygningsvæsen, Ingeniørens Ugeblad og det nuværende Ingeniøren frem til 2000.

"Disse tidskrifter rummer ikke alene beskrivelser af de fleste større broer, havne, jernbaner, elværker, veje, fabriksanlæg og f.eks. kulturbygninger - ofte med gengivelse af de originale konstruktionstegninger. Men desuden kan man gennem bladene følge teknologidebatten og samfundsudviklingen set gennem ingeniørøjne i denne interessante periode af Danmarkshistorien," skriver mediehuset om projektet.

Digitaliseringen har kostet ca. 1,5 mio. kr. Heraf er de 200.000 kr. indsamlet blandt Ingeniørforeningens medlemmer, mens resten er skaffet gennem tilskud fra Ingeniørforeningen og en række fonde, fremgår det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også