MediaWatch

EU's skattesag mod Apple trækker ud

EU's undersøgelse af den amerikanske techgigants skatteaftale med Irland ser ikke ud til at blive afgjort foreløbig.

Foto: PR/Apple

I to år har EU haft en verserende skattesag mod Apple. Det amerikanske techselskab er under mistanke for at have indgået en så gunstig skatteaftale med Irland, at der i realiteten er tale om statsstøtte.

Sagen, der potentielt kan koste Apple et stort milliardbeløb i ekstra skattebetalinger, bliver ved med at trække ud, skriver Berlingske.

Årsagen er, at mængden af oplysninger, der skal undersøges, er langt større end forventet. Derfor kan konkurrencekommissær Margrethe Vestager ikke sætte en tidshorisont på, hvornår en beslutning bliver truffet i sagen.

"Førsteprioritet er kvaliteten af undersøgelsen. Og derfor er det meget svært at forudsige, hvornår sagen vil være klar til afgørelse," sagde hun under en høring i Europa-Parlamentet mandag ifølge Berlingske.

Senest har den danske kommissær bedt Irland om yderligere detaljer.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs