MediaWatch

EU's skattesag mod Apple trækker ud

EU's undersøgelse af den amerikanske techgigants skatteaftale med Irland ser ikke ud til at blive afgjort foreløbig.

Foto: PR/Apple

I to år har EU haft en verserende skattesag mod Apple. Det amerikanske techselskab er under mistanke for at have indgået en så gunstig skatteaftale med Irland, at der i realiteten er tale om statsstøtte.

Sagen, der potentielt kan koste Apple et stort milliardbeløb i ekstra skattebetalinger, bliver ved med at trække ud, skriver Berlingske.

Årsagen er, at mængden af oplysninger, der skal undersøges, er langt større end forventet. Derfor kan konkurrencekommissær Margrethe Vestager ikke sætte en tidshorisont på, hvornår en beslutning bliver truffet i sagen.

"Førsteprioritet er kvaliteten af undersøgelsen. Og derfor er det meget svært at forudsige, hvornår sagen vil være klar til afgørelse," sagde hun under en høring i Europa-Parlamentet mandag ifølge Berlingske.

Senest har den danske kommissær bedt Irland om yderligere detaljer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs