MediaWatch

Medier allierer sig med mobilselskaber

Flere medier forsøger at tjene penge via teleselskaberne. Udviklingen overrasker ikke lektor.

Foto: Søren Bidstrup/Berlingske

I går blev det annonceret, at et nye mobilselskab Plenti giver kunderne adgang til bl.a. Berlingskes indhold på nettet og Ekstra Bladets Ekstra, og dermed cementeres en tendens, hvor teleselskaber er begyndt at fungere som distributører af nyheder, skriver Politiken.

I forvejen tilbyder Telmore Play sine kunder adgang til bl.a. Politiken og Euroman. Modellen kaldes "bundling" og udviklingen overrasker ikke Mads Kæmsgaard Eberholst, studielektor i journalistik på RUC.

"Jeg har forventet, at det her kom, set ud fra udviklingen i vores nabolande. Der er tale om et paradigmeskifte i mediebranchen, hvor forretningsmodellerne er totalt i opbrud, og lige nu er man nødt til at alliere sig med andre distributører som for eksempel teleselskaberne," siger Mads Kæmsgaard Eberholst til Politiken.

Et abonnement hos Plenti koster 199 kr. om måneden, mens Telmore Play koster enten 199 eller 249 kr. om måneden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs