MediaWatch

Lokalavisen.dk får rap over fingrene af Pressenævnet

Pressenævnet kritiserer mediet for manglende forelæggelse i en artikel og for ikke at markere opdateringen med modpartens svar.

Lokalavisen.dk brød med de presseetiske retningslinjer to steder i en artikel fra sidste år, konkluderer Pressenævnet, der kritiserer netmediet i en kendelse.

Den pågældende artikel, der blev publiceret i slutningen af oktober, byggede på et opslag på Facebook, hvor en butikchef i Netto blev beskyldt for et hårdt verbalt angreb på en mand, der havde stået udenfor butikken.

Artiklen, der havde rubrikken "Hjælpeløs hjemløs overfaldet af butikschef: "Du burde skamme dig"", blev imidlertid bragt, inden Lokalavisen.dk havde indhentet en kommentar til påstanden fra Netto.

Da Netto efterfølgende sendte et svar til mediet nogle timer senere, blev det føjet til artiklen, men uden at læserne blev gjort opmærksom på, at artiklen var opdateret med en kommentar fra den angrebne part.

Burde være bragt som nyhed

Begge forhold udløser kritik fra Pressenævnet - for manglende forelæggelse i første omgang, men også for ikke at have gjort læseren opmærksom på efterfølgende, at artiklen var opdateret med Nettos svar.

"Læsere af den oprindelige artikel uden Netto Danmarks kommentarer kan ikke forventes på ny at klikke ind på artiklen og på den måde blive gjort bekendt med tilføjelsen til artiklen. De oprindelige læsere har således ikke fået tilstrækkelig mulighed for at blive opmærksomme på den væsentlige tilføjelse, som derfor burde have været bragt særskilt på websitet som en nyhed med samme placering som den oprindelige artikel. Pressenævnet udtaler også kritik af lokalavisen.dk for ikke at gøre tilstrækkelig opmærksom på tilføjelsen," skriver Pressenævnet i sin begrundelse.

Til gengæld finder Nævnet ikke grund til at kritisere artiklens rubrik, som der også var klaget over, fremgår det af kendelsen.

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere