MediaWatch

Norsk nulmoms på netmedier vedtaget på statsråd

Fra 1. marts bliver nyheder på nettet fritaget for moms i Norge. Fagblade og tidsskrifter skal dog stadig punge ud.

Foto: Colourbox

På et statsråd i dag, fredag, er det blevet vedtaget, at norske netmedier fra 1. marts bliver fritaget for moms. Det skriver Journalisten.no.

Hidtil har kun norske papiraviser været momsfritaget, men før jul besluttede det norske parlament, Stortinget, at inkludere netmedier i ordningen. I januar sagde EU god for de norske planer, og i dag er det så blevet vedtaget på et statsråd.

"Jeg er meget glad for vores gennemførelseshastighed i denne sag. Vi har nu underskrevet afsluttet en sag, som den forrige regering mente var umulig at gennemføre," siger den norske finansminister, Siv Jensen fra Fremskrittspartiet, til det norske nyhedsbureau NTB.

Mens netmedier altså bliver fritaget for moms, så kommer det ikke til at gælde for fagblade og tidsskrifter.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs