MediaWatch

Journalistforbundet kritiserer overvågningsforslag

Dansk Journalistforbund er del af det kritiker-kor, der opfordrer justitsminister Søren Pind (V) til at indstille planer om at genindføre sessionslogning.

Dansk Journalistforbund er blandt de 25 organisationer og foreninger, som i samlet flok opfordrer justitsminister Søren Pind (V) til at indstille planerne om masseindsamling af data om danskeres færden og kommunikation på internettet, skriver Berlingske.

Planerne stammer fra et lovforslag, som Justitsministeriet arbejder på, der angiveligt skal genindføre den såkaldte sessionslogning i en udvidet form. Sessionslogningen blev ellers afskaffet i 2014.

Men forslaget møder kritik fra en bred vifte af organisationer og fagforbund - fra DI til Dansk Magisterforening - som har skrevet et fælles brev til Søren Pind. I brevet beder de "på det kraftigste" justitsministeren om "at udsætte revisionen af logningsreglerne og i stedet igangsætte en grundig udredning af både de juridiske, tekniske og økonomiske aspekter af forslaget".

Fra Dansk Journalistforbund er brevet underskrevet af næstformand Tine Johansen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere