MediaWatch

Zetland har sat sit nye hold

Zetland sætter dato på lanceringen af nyhedsmediet og navne på skribenterne, der skal levere indholdet.

Redaktionsmøde hos Zetland | Foto: Zetland

Efter længere tids forberedelser løfter Zetland sløret for første udgivelsesdag for det nye digitale medie. 14. marts går Zetland i luften med "daglig kvalitetsjournalistik", skriver mediet i et nyhedsbrev.

Samtidig har Zetland sat navn på skribenterne, der udgør redaktionen bag det nye digitale medie. I alt tæller listen 12 skribenter, herunder Nikolaj Sonne fra DR's "So ein ding", der skal dække teknologistoffet, direktør i tænketanken Justitia Jacob Mchangama, der skal skrive om ret og jura, Torben Sangild, der bliver blandt kulturskribenterne, og Philip Flores, der skal dække politik.

Medstifter af Zetland, Hakon Mosbech, der netop er stoppet som vært på P1's medieprogram, "Mennesker og Medier", som Zetland har produceret i halvandet år, skal dække økonomi. Redaktionen kommer dog også til at beskæftige sig med mediestoffet. Det område er lagt i hænderne på Kirstine Dons Christensen.

Den redaktionelle ledelse består af chefredaktør Lea Korsgaard og journalistisk chef Silke Boch.

Zetland fik i slutningen af sidste år 4 mio. kr. i innovationsstøtte. Derudover har mediet rejst 8 mio. kr. gennem private investorer og gennemført en crowdfunding-kampagne, der har bidraget med godt en halv mio. kr.

Forretningsmodellen er baseret på abonnementssalg og nul annoncer. Det vil koste 99 kr. pr. måned at læse Zetland - en pris, der samtidig giver rabat på billetten til arrangementerne i Zetland Live, der sammen med udgivelsen af singler hidtil har været Zetlands journalistiske omdrejningspunkt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs