MediaWatch

TDC nedskriver for stort milliardbeløb

TDC ser resultatdyk i 2016 og foretager større mia-nedskrivning.

TDC venter at nå et driftsoverskud (EBITDA) på 9,8 mia. kr i 2015 og det ses at falde til omkring 8,8 mia. kr. i indeværende år. Det var stort set som ventet af selskabet, der havde guidet "på niveau med eller lidt bedre end i 2014", da det udgjorde 9,8 mia. kr.

På bundlinjen får TDC dog et massivt underskud på 2,4 mia. kr. i 2015 grundet en stor milliard-nedskrivning. Det vil selskabet offentliggøre på sin kapitalmarkedsdag i London onsdag kl. 10.

Analytikere, der har givet estimater til Ritzau Estimates, så EBITDA-overskud på 9,77 mia. kr. i 2015 og på godt 9 mia. kr. i 2016.

Den foreløbige omsætning for 2015 er 24,4 mia. kr. mod ventet 24,3 mia. kr. og 23,3 mia. kr. i 2014.

Nedskriver for 4,6 mia. kr.

Årets resultat for 2015 er negativt påvirket af ikke-likvide nedskrivninger for værdiforringelse på 4,6 mia. kr. vedrørende de danske erhvervsaktiviteter efter den årlige test for værdiforringelse af goodwill, oplyser selskabet i meddelelsen før kapitalmarkedsdagen.

"Det faldende indtjeningsniveau i de danske forretningsenheder har resulteret i et behov for nedskrivning af de goodwill-beløb, der stammer fra NTC's erhvervelse af TDC i 2006 og den efterfølgende fusion af TDC 27. januar 2016 og NTC i 2009," skriver TDC og anfører, at nedskrivningen for værdiforringelse primært skyldes udviklingen i Erhverv i de seneste år.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere