MediaWatch

Altinget afslutter undersøgelse af freelancers artikler

Altinget har undersøgt 18 af de artikler, som freelancekorrespondent Annegrethe Rasmussens har skrevet for mediet, og mener, at der mangler kildehenvisninger i fire af dem.

I fire ud af 18 undersøgte artikler skrevet af Annegrethe Rasmussen mangler der efter Altingets mening kildehenvisninger. Det oplyser Altinget.

Mediet iværksatte en stikprøveundersøgelse af freelancerens artikler, efter det i december kom fra, at en af Annegrethe Rasmussens artikler bragt hos Altinget ifølge mediet havde  "sproglige overlap med en leder i The Economist, uden at der blev henvist til The Economist."

Annegrethe Rasmussen har fra 2012 til 2015 leveret omkring 230 artikler til Altinget, og undersøgelsen tager fat i 18 af dem. Altinget har ingen bemærkninger til 10 af artiklerne, fire placerer sig "i en gråzone", mens Altinget mener, at der mangler kildehenvisninger i de resterende fire artikler.

"De fire artikler er alle velskrevne, oplysende og har ikke faktuelle fejl. Men efter Altingets vurdering mangler der kildehenvisninger. Dette er imidlertid ikke uvæsentligt, for god citatskik er en hjørnesten i journalistik. Det er vigtigt at kildeangive korrekt, fordi journalistiske produkter er beskyttet af ophavsretten, ligesom det er vigtigt for artiklernes troværdighed, at læserne i vid udstrækning kan se, hvor oplysninger stammer fra," skriver Altinget i undersøgelsen.

Svar fra freelancer

I en kommentar til Altingets undersøgelse skriver Annegrethe Rasmussen:

"Min journalistik er sandfærdig og redelig. Jeg har aldrig bragt falske oplysninger til torvs eller opfundet kilder.  Målet med mine artikler fra USA, mens jeg var på Altinget, var simpelt: at gøre læserne klogere på et faktuelt grundlag. Og samtidig at fungere som en velskrivende kurator for de væsentligste USA-historier," skriver Annegrethe Rasmussen.

Undersøgelsen dykker videre ned i de fire tilfælde, hvor Altinget mener, at der skulle være kildehenvist. De samt Annegrethe Rasmussens svar på kritikken af hver enkelt af de fire artikler kan nærstuderes ved at følge linket her.

I forrige uge præsenterede Journalisten, som Annegrethe Rasmussen også har leveret artikler til, en undersøgelse af journalistens artikler til fagmediet. Det gav ikke anledning til kritik.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs