MediaWatch

Metroxpress-ejer køber andel i dansk virksomhed

Dansk iværksættervirksomhed inden for online rubrikmarkedet får det schweiziske mediehus Tamedia som medejer.

Det schweiziske mediehus Tamedia har købt en fjerdedel af aktierne i den danske iværksættervirksomhed Tradono, som er en online portal for køb og salg af brugte varer.

Købet af minoritetsandelen fremgår mandag af en pressemeddelelse på hjemmesiden for Tamedia, der blandt andet ejer Metroxpress samt Trendsales.

Med opkøbet vil Tamedia lancere Tradono i hjemlandet Schweiz, skriver koncernen.

"Vi er glade for at kunne bringe Tradono til Schweiz, et mobile loppemarked som adresserer en meget ung og urban målgruppe. Det er en ideel forlængelæse af vores rubrikmarkedsportal tutti.ch, som er førende i markedet i det tyskstalende Schweiz og i Ticino," siger Christoph Brand, chef for Tamedia digitale division i pressemeddelelsen.

Til at lede introduktionen af Tradono i Schweiz har Tamedia hyret den 34-årige Patrick Biehle, der senest kommer fra en stilling som salgschef i Saxo Bank i Schweiz.

Tradono, som er grundlagt i 2014, havde i sit første regnskabsår et bruttotab på knap 0,2 mio. kr., mens underskuddet efter skat endte i underkanten af 1 mio. kr.

Schweiziske Tamedia stiger mandag formiddag 0,5 pct. til 171,90 schweizerfranc.

/ritzau/FINANS/MediaWatch

Opdateret kl. 11.52 med yderligere information fra pressemeddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs