MediaWatch

Metroxpress-ejer køber andel i dansk virksomhed

Dansk iværksættervirksomhed inden for online rubrikmarkedet får det schweiziske mediehus Tamedia som medejer.

Det schweiziske mediehus Tamedia har købt en fjerdedel af aktierne i den danske iværksættervirksomhed Tradono, som er en online portal for køb og salg af brugte varer.

Købet af minoritetsandelen fremgår mandag af en pressemeddelelse på hjemmesiden for Tamedia, der blandt andet ejer Metroxpress samt Trendsales.

Med opkøbet vil Tamedia lancere Tradono i hjemlandet Schweiz, skriver koncernen.

"Vi er glade for at kunne bringe Tradono til Schweiz, et mobile loppemarked som adresserer en meget ung og urban målgruppe. Det er en ideel forlængelæse af vores rubrikmarkedsportal tutti.ch, som er førende i markedet i det tyskstalende Schweiz og i Ticino," siger Christoph Brand, chef for Tamedia digitale division i pressemeddelelsen.

Til at lede introduktionen af Tradono i Schweiz har Tamedia hyret den 34-årige Patrick Biehle, der senest kommer fra en stilling som salgschef i Saxo Bank i Schweiz.

Tradono, som er grundlagt i 2014, havde i sit første regnskabsår et bruttotab på knap 0,2 mio. kr., mens underskuddet efter skat endte i underkanten af 1 mio. kr.

Schweiziske Tamedia stiger mandag formiddag 0,5 pct. til 171,90 schweizerfranc.

/ritzau/FINANS/MediaWatch

Opdateret kl. 11.52 med yderligere information fra pressemeddelelsen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere